Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

    • Geen producten in de winkelwagen.

Zit techniek in jouw bloed? Duik je graag in nieuwe wetenschappelijke inzichten? Maar ben je ook benieuwd wat de Bijbel daarover zegt? Over de Bijbel en wetenschap is veel geschreven. Wij raden deze tien Bijbel en wetenschap boeken aan.

Kan de wetenschap alles verklaren? – John C. Lennox

Een populairder boek over wetenschap in relatie tot de Bijbel is er bijna niet. Deze bestseller van John C. Lennox is er nu in het Nederlands. Zijn boodschap? Geloof en wetenschap zijn geen tegenpolen, maar beide nodig om de zin van ons bestaan te doorgronden. Dat verklaart hij aan de hand van zijn geloof, wetenschappelijk onderzoek en debatten met atheïsten.

Dank God voor techniek – Maaike Harmsen

Techniek zien we overal om ons heen. Van de schoffel tot de grootste telescopen. Van genetische manipulatie tot dijken die ons beschermen tegen het water. Volgens Maaike Harmsen zijn we niet alleen geschapen om in harmonie met de schepping te leven, maar om de aarde ook te ontwikkelen en in kaart te brengen. Dit Bijbelstudieboek behandelt tien Bijbelteksten over onze omgang met techniek.

Bijbellab – Hanna Holwerda

Hoe geweldig heeft God de wereld gemaakt! Toch? Ga samen met je kind op ontdekkingstocht door de natuur, het heelal en het weer. Maar het begint bij jou, hoe uniek je zelf gemaakt bent. In dit Bijbels dagboek is er een Bijbeltekst, overdenking en opdracht voor elke dag. Mét veel proefjes en weetjes.

NBV21 Wetenschapsbijbel

Soms word je tijdens het lezen van de Bijbel geconfronteerd met ingewikkelde, eigentijdse vragen. De NBV21 Wetenschapsbijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap is bedoeld om je daarmee te helpen. We bieden – bij de Bijbeltekst van de NBV21 – 300 inzichten door 60 wetenschappers met liefde voor de Bijbel. Over duurzaamheid, geweld, wonderen, armoede en rijkdom en de waarde van menselijk leven.

Weet magazine

Kun je geen genoeg krijgen van dit onderwerp? Haal elke twee maanden een nieuwe Weet op in onze winkel! In elk uitgave van dit magazine staan de leukste ontdekkingen uit de natuur, techniek en wetenschap, vanuit een christelijk perspectief.

Hoe zit het met de ouderdom van de aarde? – Gert-Jan van Heugten

Ja, hoe zit dat nou? Is de aarde miljoenen jaren oud? Welke dateringsmethoden zijn er? En wat zegt de Bijbel hierover? Belangrijke vragen, waar je samen met Gert-Jan van Heugten (bekend van Weet Magazine) in dit boek induikt. Want: ‘Hoe je denkt over de ouderdom van de aarde, is voor veel mensen bepalend voor hoe ze over God denken, en over zichzelf.’

Onderzoek alle dingen – Gijsbert van den Brink

Wat zegt de Bijbel over schepping en evolutie? Theoloog Gijsbert van den Brink zet je in dit Bijbelstudieboek aan het denken over wetenschap en geloof. Hij behandelt een aantal relevante Bijbelgedeelten. Vol verdiepende inzichten!

Oer – Corien Oranje

Wat als het Scheppingsverhaal en de oerknal samenkomen? Dan krijg je deze hervertelling, ontstaan door verteller Corien Oranje, theoloog Gijsbert van den Brink en wetenschapper Cees Dekker. Zij vertellen het verhaal van een minuscuul deeltje: Proton. Zwevend in de tijd neemt het de lezer mee van de oerknal tot het leven ontstaat, Jezus op aarde verschijnt en onze tijd.

De hemelproef – Olli Jalonen

De discussie tussen geloof en wetenschap is er niet één van de laatste tijd. Ook in de 17e eeuw laaide de strijd op. Deze historische avonturenroman gaat over de jonge Angus, die waarnemingen doet voor wetenschapper Halley. Dan treft zijn familie een tragedie. Een bekroonde Finse roman, en dat is geen wonder!

Alle verstand te boven – Diverse auteurs

Cees Dekker vraagt in dit boek zo’n twintig christelijke wetenschappers het hemd van het lijf. Wat is hun geloofsgeschiedenis? Ervaren ze spanning tussen geloven en weten? Wat is de relatie tussen geloof en wetenschap? Het zijn wetenschappers van allerlei leeftijden, vakgebieden en kerkelijke gemeenschappen.

Het ontstaan van de wereld – Henry M. Morris

Is de Bijbel waar? Steeds meer wetenschappers beginnen dat te geloven. Zelfs in een zesdaagse schepping, jonge aarde en wereldwijde vloed in de tijd van Noach. Dr. Henry Morris gaat in dit boek dieper in op deze onderwerpen, vanuit wetenschappelijk en historisch perspectief. En hij legt uit wat het betekent voor evangelisatie. Morris heeft ook een boek geschreven over het bestaan van God.

Bonustip: Weet Magazine

Kun je geen genoeg krijgen van dit onderwerp? Haal elke twee maanden een nieuwe uitgave van Weet Magazine op in onze winkel! In elk uitgave van dit magazine staan de leukste ontdekkingen uit de natuur, techniek en wetenschap, vanuit een christelijk perspectief.

Natuurlijk zijn dit niet alle Bijbel en wetenschap boeken. Neem eens een kijkje in onze winkel of webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *