De Fakkel Leerdam is open! Winkelen of je bestelling ophalen? Kom gerust langs zonder afspraak!

De Fakkel Leerdam is open! Winkelen of je bestelling ophalen? Kom gerust langs zonder afspraak!

Privacy- en cookiebeleid

Stichting christelijke boekwinkel de Fakkel Leerdam

1 januari 2020

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Christelijke boekwinkel de Fakkel Leerdam acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • Onze doelen duidelijk specificeren voordat wij persoonsgegevens verwerken, via deze privacyverklaring.
  • Onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden.
  • Uw eerst expliciet toestemming vragen om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist.
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken.
  • Uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage aan te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Christelijke boekwinkel de Fakkel Leerdam is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel.

Afhandelen bestelling

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij u persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, telefoonnummer, IP-adres, factuuradres, NAW-gegevens en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Verstrekken aan derden

In het geval wij samenwerken met bepaalde bedrijven, kunnen wij de hierboven genoemde persoonsgegevens aan hen verstrekken.

Uw account

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet u zich eerst registeren. Wij maken voor u een account aan met een door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Wij gebruiken hiervoor de door u verstrekte persoonsgegevens. Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat wij u kunnen benaderen in het kader van de uitvoering van de overeenkomst. U kunt via uw account uw informatie aanpassen wanneer u dat wilt. Wij bewaren uw informatie tot u het account opheft.

Verstrekken aan derden

In het geval wij samenwerken met bepaalde bedrijven, kunnen wij de hierboven genoemde persoonsgegevens aan hen verstrekken.

Contactformulier en nieuwsbrief

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen.

Hiervoor gebruiken wij uw NAW-gegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie.

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Uw e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat u het abonnement opzegt.

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website/webwinkel. Met deze statistieken verbeteren wij onze website/webwinkel. Op onze website zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Cookies

Onze website/webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds opnieuw hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt.

Wanneer u onze website/webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij u een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om uw akkoord voor het gebruik van deze cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen van onze website kunnen dan niet goed meer werken.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website/webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij staan Google toe om de verkregen Analytics informatie (waaronder uw IP-adres) op te slaan op de Google servers.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Christelijke boekwinkel de Fakkel Leerdam heeft hier geen invloed op. Wij hebben Google geen toestemming gegeven om de via ons verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten dan bovengenoemde.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat uw gegevens bij ons goed beveiligd zijn.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

  • inzage en uitleg over welke persoonsgegevens wij hebben en wat we daarmee doen
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde personen aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Stichting christelijke boekwinkel de Fakkel Leerdam

Kerkstraat 6, 4141AW Leerdam

info@defakkelleerdam.nl

0345-619425