De Fakkel Leerdam is open! Winkelen of je bestelling ophalen? Kom gerust langs zonder afspraak!

De Fakkel Leerdam is open! Winkelen of je bestelling ophalen? Kom gerust langs zonder afspraak!

In de ‘Ontmoet ons’ blogserie maak je kennis met onze medewerkers. Vandaag ontmoet je Tine, coördinator van en medewerker in de Fakkel Leerdam. Benieuwd waarom zij dit al tien jaar doet? Dit is haar verhaal!

Wie ben je? 

‘Ik heet Tine, ik ben 53 jaar, getrouwd, moeder en bijna oma. Ik ben geboren en getogen en woon nog steeds in Meerkerk. Fietsen en wandelen doe ik graag en ik vind het leuk om dingetjes op te knappen. Met plezier bak ik ook vaak allerlei lekkers, af en toe verzorg ik een high tea voor iemand. Ik ben vaak wel bezig met van alles. Maar als ik lekker met een kop koffie en een spannend boek bij de houtkachel zit, dan hoor je mij niet meer. Levensverhalen of een boek over geloofsopbouw kan ik ook waarderen.

De Fakkel Leerdam vult ook wel wat tijd. Ik loop hier nu alweer ruim tien jaar rond op de woensdagmiddag en regelmatig de zaterdagmiddag. Nu we zelfstandig zijn, sinds 1 november 2018, mag ik samen met Trudy de winkel en alles wat erbij komt kijken een beetje aansturen. Eigenlijk ga ik dat ook steeds leuker vinden. Gelukkig zijn we met heel veel vrijwilligers, ieder met z’n eigen inbreng. En met elkaar wordt de winkel steeds meer onze winkel.

Waarom ben je vrijwilliger bij de Fakkel Leerdam geworden?

‘Niet om in mijn eigen christelijke bubbel te blijven, maar om iets uit te delen/ te verkopen wat meerwaarde heeft. De Bijbel, een christelijk boek of cadeau. Proberen Zijn liefde uit te delen in de contacten met mensen. De winkel aantrekkelijk maken vind ik ook heel belangrijk. Het oog wil tenslotte ook wat! Wie geeft zal ontvangen, daarom is het ook zo leuk om meteen onze samenwerking met goede doelen onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld de Woord en Daad postzegels waarmee we ook hun projecten ondersteunen. Of de kaarten als ondersteuning voor het hospice in Gorinchem.

Mensen zoeken soms doelgericht, maar ook wel eens naar iets specifieks. Als we dan samen iets vinden waar ze helemaal tevreden mee zijn, geeft dat een leuke voldoening en ben ik net zo blij als zij.’

Hoe zie jij de toekomst van de Fakkel Leerdam?

‘Dan zie ik een goedlopende christelijke boekwinkel voor me, die bekend staat om haar vriendelijkheid en positieve uitstraling! Waar ook niet-christenen graag komen, vanwege het onderscheidende en unieke aanbod van dingen die niet overal te koop zijn. De Fakkel Leerdam hoeft niet per se groter, maar ik vind het wel belangrijk om onderscheidend te zijn van andere winkels. Dat we met elkaar uitstralen waar we voor staan! De Fakkel Leerdam: een Fakkel die ons verbind, om in geloof uit te delen en door te geven.

Wat is jouw favoriete Bijbeltekst?

‘Een stukje tekst in de Bijbel dat me altijd weer aanspreekt, is het stukje over niet bezorgd zijn. Mattheüs 6:25-34. ‘Zoek eerst het koninkrijk van God en al het andere ontvangt u bovendien.’ Als het tegenzit of niet lekker loopt, probeer ik me dit weer in herinnering te brengen. God de eerste plaats geven, dan vallen andere dingen ook weer duidelijker op z’n plek.’

Dankjewel voor je inbreng Tine! Wat leuk om jouw verhaal en motivatie te horen. We hopen je nog een lange tijd in de Fakkel Leerdam tegen te komen! Benieuwd welke medewerker je de volgende keer ontmoet? Houd onze blog in de gaten!

One Comment

  1. Anneke de jong

    Gezellige blog van jou .Ik zag het vandaag pas .Groet Anneke de jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *