De Fakkel Leerdam is open! Winkelen of je bestelling ophalen? Kom gerust langs zonder afspraak!

De Fakkel Leerdam is open! Winkelen of je bestelling ophalen? Kom gerust langs zonder afspraak!

Duik jij graag in je favoriete hoekje met een spannend boek? Christelijke thrillers zijn er in allerlei soorten en maten! Van verhalen over seriemoordenaars tot apocalypsscenario’s. Dit zijn vijf beroemde christelijke thrillerseries van bestsellerauteurs.

Jacques van de Baan

De boeken van Jacques van de Baan (1971) stemmen tot nadenken. Jacques combineert spanning met ethiek op zo’n manier dat je vervuld met nieuwe inzichten het boek dichtslaat. In zijn debuutroman ‘Prooi’ worden de bewoners van het Canadese dorpje Waterton opgeschrikt door een bizar natuurverschijnsel dat vele slachtoffers maakt. Samen met wetenschapper Susan Vanderbilt neemt ex-militair Andrew Smith de leiding in het oplossen van deze mysterieuze gebeurtenissen. Ook in ‘Serpent‘ speelt een oorlogsveteraan de hoofdrol. Worstelend met het kwaad in zijn eigen hart, keert Jonathan Vanderbilt terug in de maatschappij. Daar strijdt hij voor gerechtigheid en het leven van zeven vrouwen. ‘Runencirkel‘ focust zich op een mondiale oliecrisis en de ontdekking van een alternatieve brandstof. Dit boek is gebaseerd op feiten en gebeurtenissen zoals de olieramp met het platform ‘Deepwater Horizon’ in 2010. Ook zijn vierde roman ‘Paniek‘ baseert zich op actuele gebeurtenissen. In dit boek wordt Nederland geconfronteerd met een golf aan ziektes. Dat niet alleen, ook op de Noordzee gebeuren onverklaarbare dingen. Wat dit met elkaar te maken heeft? Het is aan Reinier Visser, analist bij de veiligheidsdienst, en wetenschapper Jasmijn Hoogendijk om dat te ontdekken en op te lossen.

Terri Blackstock

De romans van Terri Blackstock (1957) strekken zich uit over het genre van christelijke romances tot christelijke thrillers. Wereldwijd heeft ze al zes miljoen exemplaren van haar boeken verkocht, een echte bestsellerauteur! ‘Op de vlucht‘ is het eerste deel van de serie over Casey Cox. Haar DNA is gevonden op een plaats delict en dat maakt haar de hoofdverdachte in een moordzaak. Ze slaat op de vlucht, maar is ze wel schuldig? Het is aan Dylan Roberts om dat uit te vinden. In ‘Onvindbaar‘ neemt Casey een nieuwe identiteit aan. Dan raakt haar zus bij de zaak betrokken en moet Casey in actie komen. In ‘Ontsnapt‘ werken Casey en Dylan samen om de moordenaar te vinden. Maar na een wanhopige ontsnapping zijn ze radeloos: wie kunnen ze nog vertrouwen?

Ted Dekker

Wellicht ken je de Nederlands-Amerikaanse auteur Ted Dekker van zijn beroemde Cirkelserie. Vier boeken, twee werelden, één verhaal: welkom in de Cirkel! Een spannende fantasy, thrillerserie over een naderende apocalyps. Het begint allemaal met ‘Zwart‘. Dit boek is het startschot van de reis van Thomas Hunter tussen twee werelden. De één wordt geconfronteerd met een terreuraanslag in de vorm van een mondiaal virus en in de ander breekt de macht van het kwaad los. In ‘Rood‘, ‘Wit‘ en ‘Groen‘ volg je Thomas terwijl hij moet uitvinden hoe hij dit kwaad kan overwinnen, zijn grote liefde kan redden en de apocalyps af kan wenden. Twee werelden op het randje van de afgrond. Eén ondenkbare oplossing.

Jij kan het laatste deel van deze serie winnen! Kans maken? Stuur een mailtje naar info@defakkelleerdam.nl, vertel ons dat je meedoet en waar jij het eerst aan denkt bij het woord ‘groen’! Deze winactie loopt tot 3 juli.

Steven James

De beroemdste serie van bestsellerauteur Steven James is The Bowers Files. Deze psychologische thrillerserie volgt het leven van criminoloog Patrick Bowers. Elk boek heeft zijn eigen verhaal, maar ze sluiten ook op elkaar aan. In ‘De pion‘ probeert Patrick een seriemoordenaar op te sporen die schaakstukken achterlaat op de plaats delict. In ‘De toren‘ ontdekt Patrick een plan rondom een levensgevaarlijk biowapen. Patrick wordt zelf doelwit van een seriemoordenaar in ‘Het paard‘. In ‘De loper‘ wordt de dochter van een belangrijke staatsman vermoord. Een cybercomplot omtrent de Koude Oorlog en het Midden-Oosten speelt zich af in ‘De dame‘. Zijn de afschuwelijke moorden in Milwaukee een ode aan de kannibaal Jeffrey Dahmer? Patrick zoekt het uit in ‘Openingszetten‘. In ‘De koning‘ ontsnapt één van de meest gewelddadige seriemoordenaars die Patrick ooit heeft opgepakt. Patrick ontdekt in ‘Schaakmat‘ door een seriemoordenaar allerlei aanwijzingen naar lang vergeten, grote geheimen. ‘Misleiding‘ gaat over een mysterieuze moord en zelfmoord die leiden naar een online complot van kindermisbruikers. De dreiging van een chemische aanval, een gewetenloze seriemoordenaar en een geheim van Patricks ex-geliefde spelen een rol in ‘Bloedrood‘. In ‘Harteloos‘ onderzoekt Patrick de zelfmoord van de zoon van een senator.

Joel C. Rosenberg

Joel C. Rosenberg weet waarover hij schrijft. Als inwoner van Israël en voormalig veiligheidsadviseur van Benjamin Netanyahu heeft hij het unieke vermogen om actuele en bijbels doordachte boeken te schrijven. Hij is immers bekend met de actualiteit van de Islamitische Staat, de staat Israël en de Bijbel. ‘Het Kremlin complot‘ is een politieke thriller over de ontwikkelingen in Rusland. De Russische president probeert de macht in handen te krijgen, de oppositie de mond te snoeren en werkt aan een militaire aanval die de NAVO uit elkaar rukt en Washington en Moskou op de grens van een kernoorlog brengt. CIA-agent Marcus Ryker staat voor een enorme uitdaging. In ‘Russische roulette‘ wordt Ryker uit de lucht geschoten in vijandelijk gebied. Ryker staat voor de onmogelijke taak om uit de handen van de Russische special forces te blijven en zijn eigen regering te overtuigen een plek te bieden aan de Russische dubbelagent en moordenaar Oleg Kraskin. Zijn nieuwste boek ‘Machtsstrijd in Jeruzalem‘ is een thriller over het Midden-Oosten en de politieke spanningen met Rusland en de VS. CIA-agent Ryker stuit op een gevaarlijk complot om de Amerikaanse president te vermoorden. Het leidt tot een race tegen de klok. Hoe zou het aflopen?

Pssst: het zijn de thrillerweken in de Fakkel Leerdam! Van 1 juni t/m 31 juli koop je ‘Het Kremlin complot‘ en ‘Russische roulette‘ van Joel C. Rosenberg voor 15,- per stuk! 

Natuurlijk zijn er nog veel meer christelijke thrillerauteurs en zijn de bovenstaande boeken maar een selectie van de boeken die deze schrijvers hebben geschreven. We hopen dat je in ieder geval weer inspiratie hebt opgedaan voor de komende zomermaanden! Nog meer christelijke thrillers vind je hier!

Wat is jouw favoriete christelijke thriller?

Bronnen: Jacques van de Baan, The Clarion Ledger, The New York Times, Wildmind Creative en Tyndale House Publishers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *