Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

    • Geen producten in de winkelwagen.

Wil jij graag bewust toeleven naar Pasen? Op woensdag 14 februari 2024 start de veertigdagentijd. Veel christenen zetten van Aswoensdag tot Pasen elke dag een paar minuten opzij om hiermee bezig te zijn. Lees bijvoorbeeld één van de vele prachtige boeken over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Verwonder je over de kracht, hoop en genade die schuilt in dit verhaal. Wij zetten tien boekentips voor de veertigdagentijd op een rijtje!

1. Kostbaar bloed – Nieske Selles-ten Brinke

In dit veertigdagenboek op weg naar Pasen staan de verhalen die heenwijzen naar of direct gaan over het kostbaar bloed van Jezus centraal. Zijn bloed dat vergoten is tot een volkomen verzoening van al onze zonden. Vanuit het Oude Testament is daar de offerdienst die op zoveel manieren heenwijst naar de komst van Jezus. In het Nieuwe Testament gaat het om het volmaakte Offer: Jezus’ verzoenend sterven voor onze zonden, ziekten en zorgen, uitlopend in Zijn opstanding.

2. Feest van bevrijding – Zij Lacht

Dit Zij Lacht-dagboek voor de veertigdagentijd wil je een dieper besef geven van de vrijheid waaruit je als christen mag leven. Het dagboek start met de Israëlieten die door God uit Egypte zijn bevrijd van slavernij en op reis gaan naar het beloofde land. Vervolgens wordt uitgediept op welke manier dit thema terugkomt in het Nieuwe Testament én hoe de ultieme bevrijding uiteindelijk vorm krijgt in het sterven en de opstanding van Jezus. Elke dag bestaat uit een Bijbeltekst, een inspirerende overdenking en vraag.

3. Jezus is opgestaan – Willemijn de Weerd

Prentenboek over Pasen en Pinksteren bij de Peuterbijbel. Dit kartonboek is een verkorte weergave uit de Peuterbijbel van de belangrijkste Bijbelverhalen rondom Pasen en Pinksteren. Het start met de intocht in Jeruzalem en vervolgens komen de voetwassing, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren aan bod. Gecombineerd met de prachtige en sfeervolle illustraties, zorgt dit prentenboek voor een uniek voorleesmoment. Voor kinderen vanaf 2 jaar.

4. 40 dagen met Jezus – Johan den Hartogh

Het gaat allemaal om Jezus. Zonder Hem is er geen hoop in deze verwarrende tijd. Hij is alles waar je hart naar verlangt. En in dit boek leer je Hem beter kennen. Ga 40 dagen met Jezus op weg en ontdek 40 vertrouwde, maar ook nieuwe aspecten aan Hem.

5. Het kruis – Alfred C. Bronswijk

In ‘Het kruis’ neemt theoloog en publicist Alfred C. Bronswijk je mee op reis naar de oorsprong van het symbool van het kruis. Het kruis staat nu bekend als het centrale symbool in het christendom, maar dat is niet altijd zo geweest. Dit boek vertelt over de bewogen geschiedenis van het kruis op een ontdekkende manier.

6. Wonderwolk doeboek – Pasen

Het Wonderwolk doeboek is een tijdschrift voor kinderen vanaf 4 jaar met (bijbel)verhalen, schrijf- en tekenopdrachten en kleurplaten. Zo kunnen ze oefenen met letters en cijfers én leren ze de verhalen en personen uit de Bijbel kennen.

7. Het Paasverhaal

Een mooi uitgegeven kinderbijbel met vijf bekende verhalen over de lijdenstijd en opstanding van Jezus, gebaseerd op De Bijbel App voor kinderen (YouVersion). Via QR-codes kun je de verhalen en illustraties tot leven laten komen via de bijbehorende filmpjes en complete app.

8. Het kruis verdragen en schande veracht – C.H. Spurgeon

Veertig overdenkingen voor de lijdenstijd. We kunnen het verhaal van Christus’ lijden niet vaak genoeg lezen. ‘Laten we daarom nog eens terugkeren naar de plaats die Golgotha heet’, stelde Spurgeon voor. Hij behandelde de weg naar Golgotha en Jezus’ kruiswoorden met diep inzicht en rijke beeldspraak. Neem elke dag 10 minuten de tijd om stil te staan bij het lijden van de Zaligmaker, Die stierf om verloren zondaren zalig te maken. Deze dagelijkse overdenkingen zijn zorgvuldig geselecteerd uit Spurgeons preken.

9. De rode draad door de christelijke feesten – Ingrid Plantinga

Samen in het gezin de christelijke feesten in perspectief zetten, ontdekken wie God is en hoe zijn reddingsplan door de feesten heen duidelijk wordt. Dit boek biedt voor elk feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden. Achterin zit een pakket voor een vlaggenlijn.

10. Aan tafel met Jezus – René de Reuver

‘Aan tafel met Jezus’ onder redactie van René de Reuver is een bezinningsboek voor de veertigdagentijd over bijzondere ontmoetingen met Jezus. Tijdens zijn leven op aarde had Jezus vele ontmoetingen. Juist in deze ontmoetingen leren we wie Jezus is en wat zijn boodschap is. In dit boek worden zeven ontmoetingen met Jezus beschreven.

Natuurlijk zijn dit niet de enige boeken voor de veertigdagentijd, die er zijn. Je kunt ook op andere manieren stilstaan bij Pasen. Laat je inspireren in onze winkel of bekijk hier een gedeelte van ons aanbod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *