Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

    • Geen producten in de winkelwagen.
Kerk

Laat in jouw omgeving iemand zich dopen? Gaat een gemeentelid belijdenis doen? Bijzonder! De keuze voor Jezus is de mooiste die je kunt maken. Maar wat geef je zo iemand? In deze blog tippen we vijf cadeaus voor een belijdenis of doop!

Een bemoedigend kaartje

Een kaartje is altijd goed. Geef het bij je cadeau voor een belijdenis of volwassendoop of laat het daarbij. Je kunt het vullen met jouw persoonlijke wens, een Bijbeltekst of de voorkant het woord laten doen. De belijdeniscatechisant of dopeling kan het altijd nog eens teruglezen. In de Fakkel Leerdam hebben we allerlei soorten kaartjes. Er is voor elk kerkelijke gemeenschap iets wils. Van teksten uit de Statenvertaling tot de Nieuwe Bijbelvertaling. Of alleen een illustratie. Je kunt ook kiezen voor een setje bemoedigingskaartjes.

Een bijzondere Bijbel

Grote kans dat de dopeling of belijdeniscatechisant iets krijgt van de gemeente. Dat kan een Bijbel zijn, maar dat hoeft niet. Hoe het ook zij, aan Bijbels heb je nooit te veel. Het is een prachtig cadeau voor een belijdenis of volwassendoop. In de Fakkel Leerdam verkopen we Bijbels in allerlei vertalingen. Wist je dat er ook bijzondere exemplaren te koop zijn? Denk aan de HSV Journal Bijbel voor de creatieveling, de Zij Lacht pocketbijbel voor de reiziger of de Infographic Bijbel voor de studiebol. Je hebt ook een bijbel voor vrouwen of mannen.

Een boek voor geloofsopbouw

Een belijdenis of doop is een feestelijk, bijzonder moment. Maar het leven met Jezus houdt niet op in de kerk. Het is een keuze van elke dag. ‘Belijden is doen‘ van de HGJB gaat daarover, net als ‘Ja zeggen tegen God‘ van Max Lucado of ‘U bent de God die roept‘ van P.J. Vergunst. Natuurlijk is de Bijbel zelf het meest geloofsopbouwende boek. Maar hoe begin je met lezen? ‘Vul mij opnieuw‘ van Nieske Selles – Ten Brinke helpt je daarbij. ‘Meten, weten en jezelf vergeten‘ van Dhr. H. van den Belt biedt houvast in de stormen van het leven, net als ‘Elke dag rekenen op God‘ van Max Lucado en ‘Ik wil Jezus volgen‘ van Laurina Visser.

Een gift voor thuis

Niet iedereen is zo’n lezer. Dat hoeft ook niet. Een cadeau voor een belijdenis of doop hoeft niet per se een boek te zijn. Je kunt ook kiezen voor een gift. Een muurcirkel waar elke dag iemands oog opvalt, kaarten om in gesprek te gaan over het geloof of muziek om aan te zetten op weg naar het werk. Of geef een mooi vormgegeven cadeauboek om af en toe door te bladeren, zoals ‘Zo lief heb ik jou’ van Irma Moekestorm, ‘Stralen als de zon‘ van Morgan Harper Nichols of ‘Nooit alleen‘ van Allette Koornneef. Meer gifts vind je in onze winkel!

Een boek voor in de kerk

Belijdenis doen of je laten dopen: dat doe je in de kerk. Wil je iemand helpen zijn/haar weg te vinden in de kerk? Het ‘Notitieboek bij de preek‘ houdt je bij de les, de ‘Gewone Catechismus‘ van Theo Pleizier legt de inhoud van het geloof uit op een hedendaagse manier en ‘De hartslag van het geloof’ van J.C. Ryle is een praktische gids voor bijbellezen en gebed. ‘De gemeente en jij’ gaat in op wat jij voor de gemeente kunt betekenen en andersom. ‘Bottom-up kerk‘ van Tabitha van Krimpen, ‘Een nieuwe toekomst voor de kerk‘ van Christian Kwakernaak en ‘Daarom ga ik naar de kerk‘ van Alfred van de Weg gaan dieper in op de toekomst van de kerk door jouw generatie.

Je ziet het, er zijn genoeg cadeaus voor een belijdenis of doop. Meer inspiratie vind je hier en in onze winkel! Vind je het lastig om te kiezen? Kom eens langs, een medewerker helpt je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *