Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

    • Geen producten in de winkelwagen.
Kerk

Laat in jouw omgeving iemand zich dopen? Gaat een gemeentelid belijdenis doen? Bijzonder! De keuze voor Jezus is de mooiste die je kunt maken. Maar wat geef je zo iemand? In deze blog tippen we vijf cadeaus voor een belijdenis of doop!

Een bemoedigend kaartje

Een kaartje is altijd goed. Geef het bij je cadeau voor een belijdenis of volwassendoop of laat het daarbij. Je kunt het vullen met jouw persoonlijke wens, een Bijbeltekst of de voorkant het woord laten doen. De belijdeniscatechisant of dopeling kan het altijd nog eens teruglezen. In de Fakkel Leerdam hebben we allerlei soorten kaartjes. Er is voor elk kerkelijke gemeenschap iets wils. Van teksten uit de Statenvertaling tot de Nieuwe Bijbelvertaling. Of alleen een illustratie. Je kunt ook kiezen voor een setje bemoedigingskaartjes.

Een bijzondere Bijbel

Grote kans dat de dopeling of belijdeniscatechisant iets krijgt van de gemeente. Dat kan een Bijbel zijn, maar dat hoeft niet. Hoe het ook zij, aan Bijbels heb je nooit te veel. Het is een prachtig cadeau voor een belijdenis of volwassendoop. In de Fakkel Leerdam verkopen we Bijbels in allerlei vertalingen. Wist je dat er ook bijzondere exemplaren te koop zijn? Denk aan de HSV Journal Bijbel voor de creatieveling, de Zij Lacht pocketbijbel voor de reiziger of de Infographic Bijbel voor de studiebol.

Een boek voor geloofsopbouw

Een belijdenis of doop is een feestelijk, bijzonder moment. Maar het leven met Jezus houdt niet op in de kerk. Het is een keuze van elke dag. ‘Belijden is doen‘ van de HGJB gaat daarover, net als ‘Ja zeggen tegen God‘ van Max Lucado of ‘Gefeliciteerd met je belijdenis‘ van Danielle Heerens. Natuurlijk is de Bijbel zelf het meest geloofsopbouwende boek. Maar hoe begin je met lezen? ‘Thuis in het woord‘ van Jen Wilkin helpt je daarbij. ‘Dit geloof ik‘ van Willem J. Ouweneel biedt houvast in de stormen van het leven, net als ‘Jij bent geliefd‘ van Max Lucado en ‘Koninklijk rijk‘ van Andre F. Troost.

Een gift voor thuis

Niet iedereen is zo’n lezer. Dat hoeft ook niet. Een cadeau voor een belijdenis of doop hoeft niet per se een boek te zijn. Je kunt ook kiezen voor een gift. Een muurcirkel waar elke dag iemands oog opvalt, kaarten om in gesprek te gaan over het geloof of muziek om aan te zetten op weg naar het werk. Of geef een mooi vormgegeven cadeauboek om af en toe door te bladeren, zoals ‘Ik zal er zijn‘ van Lifeprints, ‘Een zegenwens voor jou‘ van DagelijkseBroodkruimels en ‘U ziet mij‘ van Meinsje Wijma. Meer gifts vind je in onze winkel!

Een boek voor in de kerk

Belijdenis doen of je laten dopen: dat doe je in de kerk. Wil je iemand helpen zijn/haar weg te vinden in de kerk? Het ‘Notitieboek bij de preek‘ houdt je bij de les, de ‘Gewone Catechismus‘ van Theo Pleizier legt de inhoud van het geloof uit op een hedendaagse manier en ‘Hoe moet je bidden?‘ van Pete Greig is een praktische gids voor het gebed. Echt theologische kwesties bespreken ‘Belijden.nu‘ van Dr. A.J. Kunz, ‘Tot een volkomen verzoening‘ van J. Kriekaard en ‘Tot belijden geroepen‘ van Ds. C. Harinck.

Je ziet het, er zijn genoeg cadeaus voor een belijdenis of doop. Meer inspiratie vind je hier en in onze winkel! Vind je het lastig om te kiezen? Kom eens langs, een medewerker helpt je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *