Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

    • Geen producten in de winkelwagen.

I Still Believe draait in de Nederlandse bioscopen! Deze christelijke dramafilm vertelt het waargebeurde verhaal van zanger Jeremy Camp. Het is een regelrechte hit in Amerika, benieuwd of hij werkelijk zo goed is? Dit vinden wij ervan!

Het is de Erwin Brothers weer gelukt om een bijzonder levensverhaal op beeld te zetten. Twee jaar geleden deden ze dit met ‘I Can Only Imagine‘, een biografie over Bart Millard, de leadzanger van MercyMe. Dit jaar is Jeremy Camp aan de beurt. In I Still Believe zie je de jonge, ambitieuze Jeremy (KJ Apa) die start met zijn studie aan de Calvary Chapel Bible College. Het is het begin van zijn succes en Jeremy breekt steeds verder door met zijn nummers. Als klap op de vuurpijl ontmoet hij Melissa (Britt Robertson) en valt als een blok voor haar. Het is rozenkleur en maneschijn en de film lijkt tot op dit moment redelijk voorspelbaar. Als nuchtere Hollander kun je je afvragen of de typisch Amerikaanse dialogen soms ook niet ietwat overdreven zijn.

Totdat het noodlot toeslaat en Melissa ernstig ziek wordt. Een wonder is het enige wat haar kan redden. Dit is het moment waarop I Still Believe haar kracht toont. Wat volgt is de rauwe werkelijkheid van het leven, het echte verhaal. Je ziet het verdriet, de angst en woede van Jeremy en Melissa. I Still Believe laat deze strijd op een bijzondere manier zien. Een manier die Jeremy en Melissa samenbindt en hen toegewijd laat zijn aan elkaar.

Door alles heen proef je ook hun onwankelbare geloof in God. Zoals Melissa vertelt: ‘The God of a trillion stars knows my name, and He has a destiny for me. Maybe God has chosen something bigger for me. Something I wouldn’t have chosen for myself. You know the stars that shine the brightest? The ones with the shortest lives. The death of a single star outshines everything in the galaxy. If one person’s life is changed by my story, then it will all be worth it.’ I Still Believe zet lijden in een ander perspectief. Zoals Melissa vertelt: ‘I’ve learned that suffering doesn’t destroy faith, it refines it.’ Dat is wat mij betreft de hoopvolle boodschap van deze film. God biedt perspectief aan het lijden in deze wereld.

Of jij I Still Believe moet zien? Absoluut! Niet alleen omdat het een goede romantische dramafilm is. Nee, omdat deze film een boodschap heeft die verder gaat dan dat. Een boodschap die deze wereld nodig heeft. I Still Believe laat zien dat lijden niet het einde is en dat er desondanks altijd hoop is. Zoals Jeremy Camp zelf vertelt: ‘Er is zo veel strijd en verdeeldheid onder mensen, dat iedereen zoekt naar hoop. In deze film hopen we te vertellen dat er ondanks alle pijn en al het verlies hoop is. Deze hoop is Jezus.

Sinds 25 juni draait I Still Believe in de Nederlandse bioscopen. Ga jij hem kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *