Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

Let op: we verzenden alleen Bijbels en avondmaal benodigheden. Andere producten kun je ophalen in onze winkel!

    • Geen producten in de winkelwagen.

Elke maand verschijnen veel nieuwe christelijke kinderboeken. ‘Gevaar rond de steenfabriek‘ van Annette van der Plas is een bijzonder exemplaar. Het speelt zich af in de regio Vuren. Hoe leuk!

Over Annette

Annette van der Plas is kinderboekenschrijfster, beleidsadviseur bij de gemeente Vijfheerenlanden en schrijft recensies over jeugdboeken. Ze woont in Vuren, houdt van fietsen en geniet van het leven met haar gezin. Waarom ze begon met schrijven? ‘Ik hoop dat geschiedenis en cultuur meer bij kinderen gaat leven. Daarom schreef ik ‘De geheime schuilplaats‘: een detective over twee tieners die van alles beleven en tussen de regels door met het thema vrijheid te maken krijgen.’ Lees hier ons interview met Annette over dit boek.

Gevaar rond de steenfabriek

Nu is deel twee uit: ‘Gevaar rond de steenfabriek‘. Een spannend verhaal over de Sunny Twins: Suus en Niek, die vlakbij een oude, verlaten steenfabriek wonen. Voor een schoolproject bouwen ze het na in Minecraft. Op het verboden terrein zien ze twee mannen geheimzinnig met een kist slepen. Tijd voor de Sunny Twins om op onderzoek uit te gaan. Een spannende speurtocht volgt en brengt ze naar het GeoFort. Maar dan vernielt iemand hun nagebouwde fabriek opzettelijk. Wat is er aan de hand?

Van Vuren tot het GeoFort

De plaatsen in dit boek bestaan echt. De steenfabriek is de Heuff bij Vuren. Annette wandelt graag langs de Waal en was benieuwd naar het verhaal erachter. Ze wilde het voor kinderen tot leven brengen. Ook de uiterwaarden en het GeoFort in Herwijnen spelen een belangrijke rol. ‘Het GeoFort reageerde meteen enthousiast op het idee voor het boek en ging zelf ook met het verhaal aan de slag.’ Ze bouwden de steenfabriek na in Minecraft, organiseerden een Minecraftwedstrijd en kinderen krijgen met geocaching een link naar het boek.

Een duurzame boodschap

De boodschap? Het is belangrijk om zuinig te zijn op deze aarde. Een diepgaand thema, maar niet zonder humor, avontuur en gezelligheid. Annette probeert ook in te spelen op de belevingswereld van kinderen. Ze integreert de populaire game Minecraft en vloggen in het verhaal. ‘Ik krijg daar veel enthousiaste reacties over van kinderen. Het is leuk om kinderen juist door Minecraft aan het lezen te krijgen.’

In de Sunny Twins spelen ook kinderen met een beperking een rol. Dat mist vaak nog in christelijke kinderboeken, vindt ze. ‘Ze kunnen net zo goed meedoen met alle anderen. Ze horen er gewoon bij.’ Annette wil lezers graag meegeven dat elke kind op zijn eigen manier een parel is. Een aanrader, wat ons betreft! Bestel het boek hier of in onze winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *