Zie je door alle Bijbels het bos niet meer? Er is ontzettend veel keuze, we helpen je graag op weg! In dit artikel zetten we de meest gebruikte en nieuwe uitgaven voor je op een rijtje.

Voor de studiebol

Duik jij graag diep de Bijbel in? De Studiebijbel bevat de complete tekst van de Herziene Statenvertaling, aangevuld met aantekeningen, inleidingen, kaartjes en artikelen. Een luxere, leren variant is er ook. Liever een studiebijbel van de Nieuwe Bijbelvertaling? Dat is de Studiebijbel in perspectief. De Verwijsbijbel brengt het Oude en Nieuwe Testament op een bijzonder manier bij elkaar. Ook de Bijbel met deuterocanonieke boeken kan nieuwe inzichten geven. De Bijbel met uitleg bevat in de kantlijn synoniemen voor moeilijke of verouderde woorden, korte verklaringen en een toelichting van kernwoorden, gebruiken in de Bijbeltijd en (historische) achtergronden. Ontdek de Bijbel in een grafische weergave met de Infographic Bijbel. De Bijbel in één jaar lezen? De NBV Bijbel in één jaar en de HSV Bijbel in één jaar zijn opgedeeld in 365 passages.

Voor de vrouw of de man

Bijbels speciaal voor vrouwen of mannen, die zijn er ook. De Mannenbijbel bevat de complete tekst van de Herziene Statenvertaling, inclusief driehonderd boeiende feiten, zeventig biografieën van Bijbelse mannen en tientallen infographics, foto’s en landkaartjes. De Vrouwenbijbel is de complete Herziene Statenvertaling aangevuld met extra studiemateriaal voor vrouwen die graag verbinding willen leggen tussen de Bijbel en hun dagelijkse leven hier en nu. De Zij Lacht Bijbel is speciaal bedoeld voor vrouwen van 20-30 jaar. De basis vormt de Notitiebijbel in Herziene Statenvertaling, waarnaast de Zij Lacht Bijbel mooi vormgegeven teksten, praktische tips, leesroosters en uitleg over hoe je de Bijbel kunt gaan lezen bevat. Binnenkort komt ook de Zij Lacht Pocketbijbel uit, een kleine zakbijbel die bestaat uit de gehele HSV zonder de Psalmen en met enkele katernen van Zij Lacht.

Voor de creatieveling

Teken, kleur of schrijf erop los in deze categorie Bijbels. De Schrijfbijbel bestaat uit de Nieuwe Bijbelvertaling en bevat extra veel witruimte naast de tekst. Kleur je ook graag? In de Inspire Bijbel zijn ook allerlei illustraties te vinden. Ook deze Bijbel bestaat uit de Nieuwe Bijbelvertaling en heeft alle ruimte om te journalen, schrijven of tekenen. Lees je liever de Herziene Statenvertaling? Kies dan voor de Notitiebijbel. De Bijbel van Dagelijkse Broodkruimels wordt gevormd door de Notitiebijbel en bevat een handige bijbelstudiemethode. De Overschrijfbijbel in de Willibrordvertaling is een meditatieve en creatieve manier om de Bijbel te lezen. Door een tekstgedeelte over te schrijven, komen bekende verhalen op een nieuwe manier tot leven. Je kan kiezen voor de Psalmen, Spreuken en Prediker of de Evangeliën. De Bijbel met werken van Kees de Kort bevat de complete tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling, aangevuld met een selectie van 44 werken van de Nederlandse schilder Kees de Kort.

Voor peuters, kleuters en kinderen

Zoek je een Bijbel om met je gezin te lezen? In de Babybijbel vind je de mooiste verhalen voor je baby. Bij elk verhaal vind je een kinderliedje op een bekende melodie. De zwart-wit-illustraties zijn speciaal gemaakt voor jonge baby’s, omdat ze deze al goed kunnen onderscheiden. In alle vijftig verhalen in Mijn Peuterbijbel zitten elementen waarbij het kind actief betrokken wordt. De illustraties van Michel de Boer spelen in op herkenbare emoties en bevatten uitdagende zoekopdrachten. De Peuterbijbel bevat veertig verhalen met opdrachten. De sfeervolle illustraties van Marieke ten Berge nodigen je peuter uit om te kijken, alles aan te wijzen en te benoemen. De Prentenbijbel is een dik lees- en kijkboek met korte teksten en grote, heldere illustraties met veel details. De verhalen van deze Kinderbijbel liggen dichtbij de Herziene Statenvertaling en bevatten extra informatie, warme illustraties en gespreksvragen.

Voor tieners en jongeren

Ook voor tieners en jongeren is er genoeg te kiezen. In de Tienerbijbel staan 250 verhalen met prachtige illustraties, aansprekend voor tieners. De Bellebijbel is de Bijbel in Gewone Taal met veel extra’s, zoals een Bijbelleesrooster, achtergrondinfo en testjes, speciaal voor tienermeiden om te ontdekken wat de Bijbel voor hun leven betekent. De Gespreksbijbel bevat de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling met een leesprikkel, gespreksonderwerp, opdrachten en uitleg om samen verder over te praten. Dicht bij God is de complete Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met allerlei achtergrondinformatie en verwerkingsvragen. De variant Gezinnen met tieners bevat een extra bijlage met tips om samen bijbel te lezen, thema’s die relevant zijn voor gezinnen met tieners en een bordspel. De Jongerenbijbel bevat de complete tekst van de Herziene Statenvertaling, met daarbij veel extra’s voor jongeren. Een Jongerenbijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling is er ook. De Jongerenbijbel in Gewone Taal is de Bijbel voor en door tieners. Het resultaat? Een echte doebijbel die jongeren helpt om de tekst te begrijpen én direct toe te passen in het dagelijks leven.

Natuurlijk zijn dit lang niet alle Bijbels in ons assortiment. Nog meer keuze vind je hier!

Welke Bijbel kies jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *